Zorginstellingen

Zorginstellingen

Tafeltennis is een fantastische sport voor jong en oud. Niet alleen omdat het voor iedereen gezond is om in beweging te blijven, maar vooral ook omdat tijdens tafeltennis cruciale hersengebieden geactiveerd en gestimuleerd worden. De sport heeft zo een bewezen positief effect op motorische en cognitieve vaardigheden.

 

MJ Tafeltennis – Events heeft inmiddels jarenlange ervaring met activiteiten voor (woon)zorginstellingen verspreid door heel Nederland. Door ouderen op een plezierige manier naar vermogen fysiek en mentaal te prikkelen, dragen we bij aan het afremmen van de symptomen die gepaard gaan met voortschrijdende ouderdom en bepaalde ouderdomskwalen (zoals bijvoorbeeld dementie). Een zo gezond mogelijke geest in een zo gezond mogelijk lichaam, dat is ons streven.

 

Is tafeltennis geschikt (te maken) voor ouderen?

 

Jazeker! Het spelen van tafeltennis, of een aangepaste vorm daarvan, is voor ouderen absoluut niet onmogelijk. Op de juiste manier aangeboden biedt het een positieve stimulans voor het algeheel functioneren. Wij houden voor alle activiteiten in (woon)zorgcentra rekening met de mogelijke beperkingen van de deelnemers.

 

Zo zetten we bijvoorbeeld onze speciaal voor ouderen gecreëerde spelvariant Push-Pong in, waarbij deelnemers de bal overspelen met aangepaste batjes die over tafel te schuiven zijn. Ook gebruiken wij ballenzwevers die een bal mooi stil op hun plek in de lucht houden, zodat een deelnemer ruim de tijd kan nemen deze weg te slaan. Door dit soort aangepaste spelvormen en materialen kunnen ouderen op hun eigen tempo en niveau bezig zijn met de sport en plukken ze er vrijwel ongemerkt de zoete vruchten van.

 

Duur en inhoud activiteit (woon)zorgcentrum

 

Een tafeltennisactiviteit van MJ Tafeltennis – Events kent in principe een duur van 1,5 tot 2 uur. Hierbij geven we begeleiding op maat en vindt er tevens een spectaculaire demonstratie plaats. Alle spelvormen kunnen zittend worden uitgevoerd. Afhankelijk van de ruimte en doelgroep worden er zoveel mogelijk verschillende vormen uitgezet.  Zo is er tijdens een activiteit van MJ Tafeltennis – Events een hoop te doen voor de deelnemers. Wij hebben voor iedereen een passende oefening. Met het Push-Pong bijvoorbeeld kan iedereen op zijn/haar eigen niveau bewegen en plezier hebben. Voor de echte enthousiastelingen staat de ballenzwever klaar en kan desgewenst de service getraind worden.

 

Onze demonstratie bewijst zich al jaren als een echte tafeltennisshow. Bewoners en bezoekers worden uitgenodigd om (onder het genot van een hapje en/of drankje) op een mooie plek rondom de tafeltennistafel te gaan zitten en krijgen vervolgens een spectaculair schouwspel voorgeschoteld. Tijdens een demonstratie zoeken we nadrukkelijk de grenzen van het tafeltennisspel op. We lichten steeds toe wat er gebeurt,  zoeken veelvuldig de interactie met het publiek en zorgen voor een gezonde dosis humor. Sensatie gegarandeerd!

 

Maak kennis met ons sportieve aanbod voor (woon)zorginstellingen

 

De professionele trainers van MJ Tafeltennis – Events beschikken over een ruime ervaring in het werken met ouderen. Door de sport op voornoemde wijze waar nodig aan te passen aan de deelnemers, kunnen wij tafeltennisactiviteiten aanbieden aan mensen die lijden aan een vorm van dementie (waaronder Alzheimer), Parkinson, verlammingsverschijnselen en/of een somatoforme stoornis. Ook revalidatiecentra en ontmoetingsplekken voor ouderen lenen zich perfect voor de activiteiten van MJ Tafeltennis – Events.

 

Locatie en kosten

 

Alle activiteiten van MJ Tafeltennis – Events kunnen bij u op locatie worden uitgevoerd. Het enige dat we hiervoor nodig hebben is een lege ruimte (indoor), zoals bijvoorbeeld een sportzaal, aula of eetruimte. Als die voorhanden is kunnen we u volledig ontzorgen, van op- en afbouw tot begeleiding. Zo heeft u er feitelijk geen omkijken naar.

 

De kosten voor een activiteit zijn uiteraard afhankelijk van het type, de duur en de locatie. Wij bieden u altijd een totaalprijs aan, zonder kleine lettertjes. Bij het afnemen van meerdere activiteiten in verschillende instellingen op dezelfde dag ontvangt u als overkoepelende organisatie bovendien een mooie korting.

 

Wilt u meer weten over onze activiteiten, er wellicht direct een aanvragen, of heeft u een vraag of speciale wens? Vraag direct vrijblijvend een offerte aan of bel 06-16687432. We zijn altijd bereid mee te denken en passen onze activiteiten graag aan uw doelgroep aan.

 

Komen we bij u langs voor een activiteit? Klik dan HIER om een affiche te downloaden.

Tafeltennis in uw zorginstelling? Vraag hier de vrijblijvende offerte aan!

    Quotes

    Partners

    × WhatsApp