Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

Voor leerlingen in het voortgezet onderwijs is voldoende beweging van groot belang. Maar in de puberteit valt het niet altijd mee om jongeren enthousiast te krijgen en te houden voor sport. MJ Tafeltennis – Events kan u als school hierbij helpen door een sportoriëntatieles of clinic te verzorgen als alternatief voor de traditionele gymles.

 

Zo’n bijzondere activiteit vormt een leuke afwisseling op het curriculum en kan de kers op de taart zijn van een sportdag. Bovendien zorgt tafeltennis er voor dat leerlingen belangrijke functies trainen. Er zijn immers maar weinig sporten zo bevorderlijk voor de fijne motoriek als tafeltennis. En onze activiteiten zijn naadloos in te passen in het reguliere (gym)rooster, waardoor u geen roosteraanpassingen hoeft te doen.

 

Wat heeft MJ Tafeltennis – Events leerlingen in het voortgezet onderwijs te bieden?

 

MJ Tafeltennis – Events beschikt over ruime ervaring in het verzorgen van lessen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Wij kunnen activiteiten verzorgen voor een klas, een jaargang, of zelfs voor de hele school. Eenmalig als sportoriëntatieles of clinic op een sportdag, of een aantal weken achter elkaar als vast onderdeel van een lesperiode. Het is maar net waar u voor kiest. De professionele trainers van MJ zorgen er voor dat iedere leerling op zijn of haar eigen niveau wordt uitgedaagd, waardoor er niemand achterblijft maar er zich ook niemand hoeft te vervelen.

 

De invulling van de clinics en lessen is divers. Vaak beginnen we met het behandelen van de basistechniek, om van daaruit door te gaan naar zaken als de service, het spelen met effect, individuele wedstrijden en dubbelspel. Tussendoor is er uiteraard ook aandacht voor de spelregels. Zo maken de leerlingen stapsgewijs een ontwikkeling door. Het dubbelspel leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor het oefenen van samenwerking; bij tafeltennis betekent dubbelen namelijk dat je beurtelings moet slaan en dat vergt een goede afstemming met je partner.

 

Naast deze geijkte oefenvormen is er ook ruimte voor experimenten, zoals bijvoorbeeld met onze minibatjes. Voor deze les nemen wij een verzameling tafeltennisbatjes van allerlei verschillende formaten mee, waaruit leerlingen zelf hun gewenste speelmateriaal (en dus uitdaging) mogen kiezen. Aan het einde van iedere les of clinic sluiten we vaak af met individuele wedstrijdvormen, zodat de leerlingen in de praktijk kunnen brengen wat ze geleerd hebben. Het laat zich raden dat veel van hen hier altijd erg naar uitkijken!

 

Wilt u nóg groter en spectaculairder uitpakken? Dat kan! MJ Tafeltennis – Events zorgt dan voor verschillende extra elementen, zoals tafeltennisrobots, een ballenzwever, gatendoeken en andere uitdagende hulpmiddelen om de tafeltennisskills van leerlingen te verbeteren. Vaak komt MJ dan met twee trainers.

 

Locaties

 

MJ Tafeltennis – Events biedt lessen aan door heel het land. Voor scholen in de regio Kennemerland is er een vaste sportaccommodatie beschikbaar; voor scholen buiten deze regio zoeken wij binnen ons netwerk naar een geschikte locatie bij u in de buurt. Ook als de activiteit niet op onze vaste accommodatie gegeven wordt, dragen wij altijd zorg voor en op- en afbouw. Daarbij kunnen wij dus ook voorzien in het gewenste aantal tafeltennistafels. Klein materiaal zoals batjes en balletjes nemen wij altijd mee naar locatie.

 

Meer weten? Bel of mail ons!

 

In ons enthousiasme zouden we u nog veel meer kunnen vertellen over de mogelijkheden voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, maar we zijn net zo benieuwd naar uw verhaal. Wat kunnen wij voor uw school betekenen? Vul het contactformulier op deze pagina met uw gegevens of bel direct 06-16687432 om ons te vertellen wat uw wensen zijn, we denken graag met u mee.

tafeltennisclinic

Tafeltennis op voortgezet onderwijs? Vraag hier de vrijblijvende offerte aan!

    Quotes

    Partners

    × WhatsApp