Speciaal onderwijs

Speciaal onderwijs

Dankzij de jarenlange ervaring in het verzorgen van clinics, lessen en andere tafeltennisactiviteiten is MJ Tafeltennis – Events inmiddels als geen ander gespecialiseerd in het werken met bijzondere doelgroepen. Leerlingen in het speciaal onderwijs zijn zo’n doelgroep.

 

Om tegemoet te komen aan hun specifieke behoeften bieden wij naast het alombekende basisspel veel aangepaste vormen van tafeltennis aan. Daarvoor hebben we in veel gevallen onze eigen materialen ontwikkeld. Zo kunnen we de sport geschikt maken voor bijvoorbeeld personen met een motorische of psychische beperking. Want juist deze doelgroep kan bij uitstek baat hebben bij tafeltennis.

 

Wat kunnen leerlingen in het speciaal onderwijs leren van tafeltennis?

 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat tafeltennis bewezen effectief is voor het verbeteren van de (fijne) motoriek. En voor het dubbelspel, om maar eens een voorbeeld te noemen, is een goede samenwerking essentieel. Tijdens een tafeltennisles of -clinic van MJ Tafeltennis – Events leren we kinderen zo spelenderwijs belangrijke vaardigheden te ontwikkelen en helpen we ze essentiële gebieden van hun hersenen te stimuleren, zonder dat ze het zelf doorhebben. Ze zijn gewoon lekker sportief bezig en hebben de grootste lol.

 

MJ Tafeltennis – Events ontzorgt u graag volledig: onze ervaren activiteitenbegeleiders nemen de gehele les voor rekening, brengen alle benodigde materialen mee en zorgen voor op- en afbouw op locatie. We zijn bovendien inzetbaar door het hele land, waardoor onze activiteiten in een voor de leerlingen vertrouwde omgeving kunnen plaatsvinden.

 

Aangepaste spelvormen en materialen

 

Zoals gezegd biedt MJ Tafeltennis – Events, speciaal voor bijzondere doelgroepen zoals leerlingen in het speciaal onderwijs, naast het ‘gewone’ tafeltennisspel vele alternatieve spelvormen aan. Een mooi voorbeeld is Push-Pong. Bij deze vereenvoudigde vorm van tafeltennis maken we gebruik van speciaal aangepaste batjes, waarmee het balletje over de tafel geschoven kan worden in plaats van dat het stuiterend heen en weer wordt geslagen. Op deze manier is het aanleren van de basisprincipes van tafeltennis enorm uitgebalanceerd

 

Naast Push-Pong zijn er nog veel meer varianten denkbaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van een spellencircuit met een tafeltennisrobot die volgens vooraf geprogrammeerde instellingen automatisch ballen toespeelt? Of onze eigen ballenzwever? Wij verzekeren u: wat wij allemaal met tafeltennis kunnen, gaat uw voorstellingsvermogen ver te boven. En om dat te illustreren voeren we desgewenst ook graag een demonstratie op. Spektakel gegarandeerd!

 

Meer informatie of een offerte? Neem contact op!

 

MJ Tafeltennis – Events streeft er naar iedereen op zijn of haar eigen niveau te bedienen. Wij gaan altijd uit van maatwerk en treden graag met u in gesprek om een les of clinic naar uw wens vorm te geven. Neem vrijblijvend contact met ons op via 06-16687432 of vraag direct een offerte aan.

Tafeltennis op speciaal onderwijs? Vraag hier de vrijblijvende offerte aan!

    Quotes

    Partners

    × WhatsApp